Hvem stjæler dine drømme?

Det er min første blog på dansk, men jeg håber at alle forstår meningen, fordi det er det vigtigste. 🙂
´´´´´´´´´´´´´´
Har du fået ideer og interesse for noget og er begyndt at diskutere det med din venner eller familie og deres første reaktion var …“Av Pas nu på!“…  og deres ord giver dig den fornemmelse at luften gár ud af ballonen, eller som du var „on fire“ men ilden fik en ordentlig spand vand på og blev slukket; eller næsten slukket? 

 

Man skulle tro, at dem som stoppede eller stjal vores drømme, var nogle, som ikke kunne lide os, og det kan selvfølgelig godt være, men her vil jeg skrive noget om dem, som elsker os og måske derfor bekymrer sig om os.   Frygter at vores drømme mislykkes, og vi bliver såret.   Det kan så godt ske at det mislykkes, og at vi bliver såret.   Men hvis vi ikke får lov til at prøve, så bliver det måske aldrig til noget.   Det er også en oplevelse at vores nærmeste ikke tror på os, eller hvad vi kan, og vi har måske kæmpet med vores selvtillid.

 
Det er en kærlighedsgerning når mor stopper sit barn som vil løbe ud på gaden og lyset er rødt.  Der er årsagen for „pas nu på“ kærlighed, fordi det er sikkert farligt, men selvfølgelig er det også fx  morens frygt om at barnet kommer til skade. 

 

Det kan også stamme fra kærlighed, da „barnet“, som måske er blevet 40 år, kommer til sin mor og fortæller, at nu vil den starte sit projekt op, som han /hun har drømt om i mange år.   Han / hun kommer med et smil og passion i hjertet, men så er det første som kommer ud af mors mund: „Pas nu på“ … og det er som ilden og passionen går i stå. 

Har du oplevet det? 

Der er mere frygt end kærlighed i det svar.   Moren er der blevet „drømmetyv“ og „udviklingstyv“,   fordi barnet skal selvfølgelig have lov til at opleve det for sig selv om drømmen virker eller ikke.     Igen:  det sker aldrig hvis vi ikke får lov til at prøve. Det er vigtigt at vide at det er morens frygt om at drømmen ikke virker, og den fører hun over til dig, som har så meget lyst til at lave noget. Det værste er at det kan „smitte“ over til dig, fordi selvfølgelig har du haft bekymringer og indre begrænsninger.  Dem er du vokset op med. Men dem vil du gerne komme over.    Måske har du været inde på en „Jeg kan gøre det“,(I can do it)  kursus og kommer med mod og inspiration fra det.  Hvis det ikke sidder fast nok, så er det „nemt“ for dem som elsker os og vil passe på os at „fjerne“ det. 

 

Nu er det vigtigt at have så megen selvtillid, at din mors stemme ikke bliver din egen.   Den stemme som er bange for dine ideer eller at du kommer videre. Vi er programmeret som børn og det program kan sidde meget fast.   Vi har måske lært at tænke: “jeg er ikke nok“ “jeg kan ikke“,  „hvem er jeg  egentlig .. der er nogle andre som kan nå langt, det bliver aldrig mig.“   ..
Husk at det er ikke en dom over forældre at vide, at det er tit deres stemmer, som stopper os.   Selvfølgelig har de også hjulpet os på mange måder. Det er bare hvordan de selv voksede op og de ved ikke bedre. 

Hvis vi ikke lader frygten for at mislykkes stoppe os, så kan vi gå videre og prøve.  Sådan lærte vi jo at gå. Vi gik og så faldt vi og stod op igen. Jeg havde engang en 25 år gammel pige til samtale, og hun sagde, at hun ville så gerne gå videre i verden, men hun havde det lige som hun var et barn som ville lære at gå, men hendes mor ville ikke slippe hende.  Hun kunne ikke komme videre fordi mor holdt hende tilbage. 

Det kan være din indre stemme som gør det nu, og måske er du moren/faren, eller kæresten som stjæler modet eller drømmene fra den du elsker, har du tænkt på det?.. 

Det er godt at være bevidst om éns egen „selv-tale“ og også hvad man siger til de andre, som man elsker.
Det er vigtigt at være forsigtig,men risikoen er også noget som gør livet mere spændende. En båd er mest sikker bundet i havnen, men det er ikke den rolle en båd har. 

At elske er også en risiko, fordi man kan miste, men man elsker alligevel.

81ed53f7ba224875fe7d4478a3d93872

 

Jeg har skrevet her øverst at det er min første blog på Dansk,  og så har jeg fået moden  (dog jeg hørte mange gang: „pas nu på“ I mit hoved,  at holde en foredrag på dansk.   Det er ikke helt min første,  fordi jeg har holdt en foredrag for mit barnebarns klasse om Island,   den lykkedes så godt at børnene blev meget intresseret i Island og mange ville gerne rejse der og se sig om!

Det er min ønske med min foredrag,  at den påvirker på dig som en inspiration til at gå videre og rejse I din indre verden og at du tør at udvikle og vokse og ingen kan stoppe dig, heller ikke dem som elsker dig (og frygter for dig).

 

Hvis du vil vide mere, eller vil styrke dig I dine meninger så kan du:

Bestille en tid til privat samtale hos mig,  det gør du med at skrive til mig  johanna.magnusdottir@gmail.com    (eller hvis du vil flere oplysninger)

Komme til min foredrag I Hornslet,   19. marts kl. 20:00 -22:00   Tingvej 36,  I Zalinas Kilde

Bestille en tid i Access Bars behandling hos mig,  men Access Bars er et værktøj som jeg bruger til at hjælpe mennesker at komme av med deres gamle program og „rense“ forhindringer og begrænsninger.   (Det minder mest om at delete virus fra komputer!!)
Det bestiller du også med at kontakte mig  johanna.magnusdottir@gmail.com  eller på facebook messenger.

 

Her kan du melde dig til og  bestille/købe  billett til foredrag. På facebook   HER 
På  Billetto   HER
Her kan du læse mere om min Access Bars side.   HER 

 

p.s. Målet er at du er stærk nok til at høre din egen rigtige stemme … og den siger du kan og du er nok!! 😀

971218_563124067057884_436886814_n(1)

 

Færðu inn athugasemd

Skráðu umbeðnar upplýsingar að neðan eða smelltu á smámynd til að skrá þig inn:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Breyta )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Breyta )

Tengist við %s